Grillmetoder

ALT TIL SIN TID

Saftig andestek, luftige gulrotsboller, sprø pizza, mør oksefilet eller knasende grønnsaker. Det er maten som avgjør hvilke av de fire grillmetodene du skal bruke – det vil si måten du plasserer brikettene eller kullene i kullgrillen, eller tenner brennerne i gassgrillen.

Direkte varme

Ved tilberedning i mindre enn 20 min.

Kull
Fordel de varme brikettene over hele kullristen – ev. ved hjelp av brikettkurvene.  


Åpne lokket, tenn på gassen eller sett i kontakten og slå på alle brennerne.  

Gass
Åpne lokket, tenn på gassen og slå på alle brennerne.

Indirekte varme

Ved tilberedning i mer enn 20 min.

Kull
Fordel de varme brikettene på hver sin side av kullristen – ev. ved hjelp av brikettkurvene. Legg maten midt på risten, slik at den ikke ligger rett over brikettene.


Åpne lokket, tenn på gassen og slå på den ytterste brenneren. Hvis Q-modellen bare har én brenner, skal denne tennes. Legg maten i en stekholder eller på en stekerist og plasser den midt på risten. 

Gass
Åpne lokket, tenn på gassen og slå på de ytterste brennerne. På en grill med to brennere skal du bare tenne den ene. Plasser maten slik på risten at den ikke ligger rett over de tente brennerne.

 

 

Sirkulær varme

Ved steking av pizza og tilberedning av store steker.

Kull
Fordel de varme brikettene i en ring langs kanten. Plasser maten midt på risten.


Bruk den indirekte grillmetoden i stedet.

Gass
Bruk den indirekte grillmetoden i stedet.

 

 

 

 

50/50 varme

Ved tilberedning som krever både bruning og indirekte varme.

Kull
Fordel de varme brikettene på den ene siden av kullristen.


Bruk den indirekte grillmetoden i stedet.

Gass
Åpne lokket, tenn på gassen og slå på brennerne på den ene siden. Brun maten over de tente brennerne og flytt den deretter over til den andre siden for å grille ferdig.