Grillsikkerhet

SETT SIKKERHETEN I HØYSETET OG UNNGÅ UHELL

Grilling skal være ensbetydende med kos og gode opplevelser – det skal være sikkert og morsomt. Her får du 10 enkle råd som kommer til å hjelpe deg.

1) Grill aldri innendørs
Ta ALDRI en tent grill med innendørs. Ved grilling dannes det kullosdamp, som man ikke kan se eller lukte, men som kan være dødelig. Dampene fortsetter i mange timer etter at grillen er slukket, det er derfor Weber anbefaler at du ALDRI tar med en grill innendørs.
 
2) Bruk aldri tennvæske
Bruk ALDRI brannfarlige væsker som tennvæske, sprit, bensin eller lignende ved grillen. Heller ikke når du skal tenne kullgrillen, da kan det nemlig flamme voldsomt opp og forårsake store skader. En grillstarter er den eneste rette og sikre måten å tenne briketter.
 
3) Gode grillredskaper
Ha alltid et par grillvotter og skikkelig grillredskaper for hånden når du griller. En grill kan bli veldig varm – også utenpå – og det er derfor det alltid handler om å beskytte deg mot varmen.
 
4) Barn og grill
Barn kan også være med å grille, men de skal ALLTID være under oppsyn av en voksen.
 
5) Kontroller underlaget
Sørg for at grillstarteren og grillen alltid står på et stabilt, varmebestandig underlag når du tenner den. Weber anbefaler at du plasserer den på kullristen i grillen, hvor den står stabilt og godt – og hvor det ikke er en risiko for at barn kan komme i kontakt med den.
 
6) Tørre briketter
Oppbevar alltid brikettene/kullet tørt – hvis de er fuktige, blir de vanskelig å tenne. Bruk aldri brannfarlige væsker for å tenne fuktige briketter/kull.
 
7) Hold grillen ren
Hold alltid grillen så ren som mulig. Gamle matrester kan forårsake oppflamminger – men det unngår du ved å holde grillbunnen ren innvendig og alltid børste grillristen, når du er ferdig med å grille – og før du legger maten på den varme risten. Griller du noe med høyt fettinnhold, som for eksempel flesk, bacon eller andebryst, må du dessuten ikke gå fra grillen da fettet kan skape oppflamminger. Hvis dette skulle oppstå fjerner du maten dra den direkte varmen, og venter en stund. Hvis du bruker du en gassgrill, må du aldri slukke eventuelle oppflamminger med vann – du slukker bare brennerne!
 
8) La grillen bli kald
Flytt aldri grillen når den er varm – du kan få store forbrenninger hvis den velter. Tøm først askeoppsamleren når grillen er HELT kald. Kontroller også at asken er helt kald før du kaster den, slik at den ikke ligger å ulmer i for eksempel søppelbøtten.
 
9) Kontroller gassystemet
Kontroller regulatoren og slangen på grillen regelmessig for lekkasjer. Dette er svært enkelt, og her kan du se hvordan du gjør det.
 
10) Les bruksanvisningen
Les alltid bruksanvisningen til grillen! Her finner du all informasjonen du trenger for å skape en god og sikker grillopplevelse.