Tett på Weber®-briketten

Klikk på tekstene og les mer

Oppskrifter

Backyard Hero
burger

4 personer

  • Ingredienser:
    800 g kvernet oksekjøtt
    4 skiver ost
    Olje
    Salt og pepper
    8 grønne salatblader
    2 tomater
    1 løk
    4 burgerbrød
     

    Burgerdressing
    150 g majones
    1 tomat

     
    Antall personer: 4
    Vanskelighetsgrad: Lett
    Forberedelsestid: 40 min
    Samlet tid: ca. 50 min
    Tilberedningstid: 10-12 min
    Grilltemperatur: 240-250 °C
    Grillmetode: Direkte/indirekte
    Utstyr: Weber Original™ Hamburgerpresse
    Kjernetemperatur: 70 °C
    Beskrivelse: En saftig burger med ost, dressing og grønt i beste amerikansk stil.
     
    Ingredienser
    800 g kvernet oksekjøtt
    4 skiver ost
    Olje
    Salt og pepper
    8 grønne salatblader
    2 tomater
    1 løk
    4 burgerbrød
     
    Burgerdressing
    150 g majones
    1 tomat
    25 g finhakket løk
    50 g sylteagurk
    1 ts dijonsennep
    Cayennepepper, salt og pepper 
  • Forberedelse: 40 min
  • Tilberedning: 10-12 min
  • Grillmetode: Direkte/Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Enkelt
  • Grilltemperatur: 240 °C
  • Kjernetemperatur: 70 °C
  • Utstyr: Weber Original™ Hamburgerpresse

På kjøkkenet

Form kjøttet til 4 burgere á 200 g, og press dem lett i burgerpressen. Pensle burgerne med litt olje, og dryss over med salt og pepper på begge sider.
Skyll salatbladene, og skjær tomat og løk i skiver.
 
Burgerdressing
Skjær tomaten i fire deler, og fjern kjernen. Bland tomat, majones, sylteagurk og dijonsennep med en stavmikser. Finhakk løken, og bland den med dressingen. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.
 
Etter grillingen:
Sett sammen burgeren. Smør innsiden av burgerbrødene med dressing og legg salatblad, burger med ost, tomatskiver og løkringer på bunnen. Til slutt legger du toppen på burgeren. 

Ved grillen

Klargjør grillen for direkte, høy varme. Pensle risten med nøytral olje, og grill burgerne i omtrent 3-4 minutter på hver side. Flytt burgerne over på indirekte varme, og legg en skive ost på hver burger. Grill burgerne videre til de har en kjernetemperatur på 70 grader.
Del opp burgerbrødene. Grill dem på begge sider til de har fått grillmerker.

Pizza
med røkt laks og spinatkrem

2 personer

  • Ingredienser:
    Pizzadeig (2 bunner)
    15 g gjær
    1 ts salt
    1 dl olivenolje
    2 dl kaldt vann
    360 g hvetemel, tipo ”00”
    50 g durum-mel (ha litt igjen til utrulling av pizzabunner)
     
    Fyll
    1 ss vegetabilsk olje
    300 g spinatblader
    2 fedd hvitløk
    250 g ricotta
    100 g revet mozzarellaost

    Pynt
    10 skiver kaldrøkt laks
    10 blader
  • Forberedelse: 40 min
  • Tilberedning: 10-15 min
  • Grillmetode: Sirkulær
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 280 °C
  • Utstyr: GBS® Støpejernswok, Weber Original™ Bakesten m/bakeplate, rund

På kjøkkenet

Oppløs gjæren i vannet. Hell i salt og olivenolje. Rør durum-mel ut i vannet, til massen er ensartet og ikke inneholder klumper. Rør i hvetemelet litt om gangen, til deigen slipper skålen. Deigen må gjerne føles litt klissete. Del deigen i 2 stykker.  Rull ut pizzadeigen på durum-mel, og legg den på bakeplaten.
Skyll spinatbladene, press hvitløksfeddet.
Bland den grillede spinaten og hvitløk med mozzarellaosten og ricotta
Smør spinatkrem på pizzabunnene, før de legges på grillen.
 

Ved grillen

Fyll en hel grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til indirekte, høy varme (sirkulær metode), omtrent 280-290 grader.
Sett støpejernswoken i GBS®-risten, og la woken varme opp i 5 minutter. Hell olje i woken, og rist presset hvitløk og spinatblader i omtrent 1-2 minutter. Avkjøl spinaten og hell ut den overskytende væsken. 

Legg bakestenen på risten, og varm den godt opp i omtrent 10 minutter. Sett bakeplaten med pizzadeigen på stenen, og bak pizzabunnene til bunnen er gyllen og sprø (omtrent 6 minutter).

Tips

Fyll eventuelt på flere briketter (omtrent 1/3 full grillstarter) når du legger på bakestenen for å få varmen opp maksimalt. Husk å holde et øye med pizzaene ved å løfte og kontrollere bunnen en gang i blant. Tilberedningstiden kan variere litt avhengig av utendørstemperaturen. 

Portobellosopper
med persillepesto og geitost

6 personer

  • Ingredienser:
    4-6 portobellosopp
    1 pakke geitost (8-12 skiver)

    Persillepesto:
    1½ dl vegetabilsk olje
    30 g bredbladet persille
    25 g revet parmesanost
    ½ fedd hvitløk
    30 g hasselnøtter
    Salt og pepper
  • Forberedelse: 30 min
  • Tilberedning: 12-15 min
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Enkelt
  • Grilltemperatur: 180 °C
  • Utstyr: Stavmikser, Weber Original™ Grønnsakspanne, stor

På kjøkkenet

Bland persille, olivenolje, hasselnøtter, parmesanost og hvitløk til en nydelig pesto.
Rensk soppene, og pensle dem godt med pestoen over alt. Sett soppene med bunnen i været på en grillform. Legg 2 skiver geitost på hver sopp.

Ved grillen

Fyll 1/3 grillstarter med Weber-briketter. Klargjør grillen for indirekte, middels høy varme 180-190 °C. Sett grillformen på grillristen, og grill dem i omtrent 12-15 minutter til geitosten er smeltet.

Tips

Dryss eventuelt sprøstekt, grovhakket bacon over soppen ved servering. Eller pynt soppen med lufttørket skinke og ruccola.

Kylling
med sitron og hvitløksolje

4 personer

  • Ingredienser:
    1 kylling á ca. 1500 g
    2 økologiske sitroner
     
    Hvitløksolje
    1 dl vegetabilsk olje
    10 timiankvister
    3 fedd hvitløk
    Skall av 1 sitron
     
    Salt og pepper
  • Forberedelse: 30 min
  • Tilberedning: Ca. 1 time og 50 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 240 °C
  • Kjernetemperatur: 75 °C
  • Utstyr: Stavmikser, Weber Original™ Digitalt Steketermometer, Weber Original™ Rotisseri, aluminiumsform

På kjøkkenet

Bland olje, hvitløk, blader fra timiankvistene og skall av 1 sitron. Rens kyllingen, og fyll den med sitroner skåret i fire deler. Lukk evt. med en kjøttnål. Pensle kyllingen med hvitløksoljen, og krydre med salt og pepper. Sett kyllingen på rotisserispydet.

Ved grillen

Fyll en halv grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til indirekte, høy varme, omtrent 240-250 grader. Plasser en aluminiumsform mellom brikettene til oppsamling av fett og kjøttsaft. Sett spydet med kyllingen i rotisserimotoren, og la den snurre i omtrent 70 minutter.
Ta kyllingen av når kjernetemperaturen når 73 grader. La kyllingen hvile i omtrent 15 minutter før du skjærer den opp. Kjernetemperaturen stiger et par grader mens kyllingen hviler.

Oksestek
med dijon- og urtedressing

8 personer

  • Ingredienser:

    1 oksestek á ca. 1800 g
    3 ss dijonsennep
    5 timiankvister
    2 rosmarinkvister
    2 fedd hvitløk
    1 ts fennikelfrø
    Salt og pepper

  • Forberedelse: 30 min
  • Tilberedning: 70-80 min
  • Grillmetode: 50/50
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 240 °C
  • Kjernetemperatur: 58 °C
  • Utstyr: Evt. Weber Style™ Spareribs-/stekholder

På kjøkkenet

Rør dijonsennep med finhakkede timian- og rosmarinkvister, presset hvitløk og fennikelfrø.

Ved grillen

Klargjør grillen til grillmetoden 50/50, ca. 240-250 grader. Brun steken på alle sidene ved direkte varme. Ta steken av grillen, og smør den godt inn med dijondressing. Krydre med salt og pepper.
Legg steken i en stekholder, og sett den på grillen ved indirekte varme. Grill den i omtrent 20 minutter. Ta steken av grillen, og la den hvile utildekket i 10 minutter. Sett steken tilbake på grillen, og grill den ytterligere i 20 minutter. Ta den av igjen, og la den hvile utildekket i 10 minutter. Fortsett med intervallgrilling til steken har en kjernetemperatur på 58 grader.
Ta steken av grillen, og la den hvile utildekket i omtrent 20 minutter, til du skjærer den opp i skiver.

steakmed grillet squash og fennikelsalat

2 personer

  • Ingredienser:

    2 biffer av storfe, á 300 g
    Salt og pepper

     

    Lun squash- og fennikelsalat
    1 fennikel
    1 squash
    1 maiskolbe
    1 rødløk
    1 dl friske krydderurter, hakket
    Olivenolje
    Salt og pepper

     

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: 30-40 min.
  • Grillmetode: Direkte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 270 °C
  • Kjernetemperatur: 58 °C
  • Utstyr: Weber Original™ Digitalt Steketermometer, GBS® Støpejernsrist

På kjøkkenet

Skyll fennikel og squash. Skjær dem i to halvdeler på langs. Fjern bladene fra maiskolben, og vask den. Finhakk løk og krydderurter.
Krydre biffene med salt og pepper.

 

 

Etter grillingen:
Skjær grillet fennikel og squash i skiver. Skjær kornene av den grillede maisen. Vend de grillede grønnsakene med finhakket løk, krydderurter og litt olje, og krydre salaten med salt og pepper. Server salaten til biffene.

 

Ved grillen

Fyll 3/4 grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til direkte, høy varme, omtrent 260-270 grader. Pensle risten med nøytral olje, og grill maiskolben på alle sidene i omtrent 10 minutter. Grill fennikel og squash i 2-3 minutter, slik at det dannes grillmerker på begge sidene.

 

Legg støpejernsristen i GBS®-risten, og la den varmes godt opp. Pensle risten med nøytral olje og grill biffene på støpejernsristen i omtrent 3-4 minutter på hver side, eller til de har nådd en kjernetemperatur på 58 grader. La biffene hvile i omtrent 10 minutter, før de serveres.

 

Teriyakimarinert
andebryst

4 personer

  • Ingredienser:

     

    2 stk. andebryst á ca. 300 g

     

     

    Teriyakisaus
    1,25 dl soya
    0,5 dl vann
    60 g rørsukker
    12 g ingefær, finhakket/revet
    12 g hvitløk, presset
    1 ts maizenamel
    2 ss vann

     

  • Forberedelse: 1 time og 30 min (inkludert marineringstid)
  • Tilberedning: 30 min
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 270 °C
  • Kjernetemperatur: 58 °C
  • Utstyr: Weber Original™ Digitalt Steketermometer, Weber® Røkeflis – eple

På kjøkkenet

 

Teriyakisaus
Hell soya, vann, sukker, revet ingefær og presset hvitløk i en gryte, og kok det sammen ved middels/høy varme. La sausen småkoke i omtrent 3 minutter. Bland maizenamel med 2 ss vann, og jevn sausen. Sett den til avkjøling.

 

 

Andebryst
Snitt skinnet på andebrystene i terninger. Mariner andebrystene i den avkjølede teriyakisausen i omtrent 1 time.

 

Ved grillen

 

Fyll ¾ grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til indirekte, høy varme, omtrent 260-270 grader. Pensle stekeristen med nøytral olje. Grill de marinerte andebrystene i omtrent 20-25 minutter, til de når en kjernetemperatur på 58 grader. Legg en håndfull røkeflis på risten direkte over brikettene de siste 10 minuttene av grilltiden.

 

Tips

Server de grillede andebrystene med grønnsaker skåret i små staver, rullet inn i rispapir, og med søt chilisaus.

Uer
med avokadosalsa

2 personer

  • Ingredienser:

     

    2 hele uer á ca. 350 g
    1 lime
    2 ss vegetabilsk olje
    Salt og pepper

     

     

    Avokadosalsa
    2 avokadoer
    2 tomater
    ½ rødløk
    2 vårløker
    ½ chili
    1-2 ss sitronsaft
    1 liten håndfull friske korianderblader
    Vegetabilsk olje
    Salt og pepper

     

  • Forberedelse: 40 min
  • Tilberedning: 70 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 250 °C
  • Kjernetemperatur: 60 °C
  • Utstyr: Weber Original™ Digitalt Steketermometer, Weber Original™ Grillkurv til fisk, stor

På kjøkkenet

 

Rens fiskene ved å skrape av skjellene med en kniv, og skyll dem under kaldt vann.
Pensle fiskene med olje, og krydre dem i buken samt på yttersiden med salt og pepper. Legg limeskiver inn i buken. Legg fiskene i grillkurven, og lukk den med et klikk.

 

 

Avokadosalsa
Skjær avokado og tomater i terninger. Finhakk rødløken, skjær vårløken i fine strimler, finsnitt chilien, og grovhakk korianderbladene. Bland alt til en salsa.
Smak til salsaen med limesaft, litt olje og salt og pepper, og server den til fisken.

 

Ved grillen

Fyll en halv grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til høy varme, omtrent 240-250 grader. Legg grillkurven på grillen og grill fiskene i omtrent 15 minutter på hver side, til de når en kjernetemperatur på 60 grader.

Tips

Du kan også se om fisken er ferdig ved å løfte kjøttet på det tykkeste punktet litt opp, og se om beina er hvite. Er beina helt hvite, er fisken ferdig.

Toffee-stenger
med pekannøtt

0 personer

  • Ingredienser:
    Toffee-stykker:
    30 g smør
    75 g sukker
    1 ss vann

    Toffee-stang:
    150 g brunt sukker
    2 egg, størrelse L
    1 ss vaniljesukker
    1 ts bakepulver
    350 g kremet peanøttsmør
    100 g usaltede pekannøtter
     
    Pynt:
    50 g melis
  • Forberedelse: 60 min
  • Tilberedning: 25-30 min
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 240 °C
  • Utstyr: Weber Original™ Bakesten, støpejernsgryte, ovnsform (25 x 25 cm)

På kjøkkenet

Toffeestykker:
Tilsett alle ingrediensene i en gryte, og kok det opp ved middels høy varme. La sukkerlaken koke i omtrent 6 minutter under omrøring, til den har en gyllen, brun farge. Hell den flytende sukkerlaken i en ovnsform kledd med bakepapir, og sett den til avkjøling. Hakk den avkjølede toffee-en i stykker.
 
Toffee-stang
Pisk brunt sukker, egg, vaniljesukker, bakepulver og peanøttsmør godt sammen. Hakk pekannøttene og hell dem i deigen sammen med toffee-stykkene. Hell deigen i en ildfast ovnsform kledd med bakepapir.
 
Etter grillingen:

La kaken avkjøles. Skjær den ut i stenger, omtrent 24 stykker, á 2 x 3 cm. Dryss toffee-stengene med melis.

den flydende sukkerlage i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt den til afkøling. Hak den afkølede toffee i stykker.
 

Ved grillen

Fyll en halv grillstarter med Weber-briketter, og klargjør grillen til indirekte, høy varme, omtrent 240-250 grader. Legg bakestenen i midten av grillen, og sett kaken på stenen. Bak kaken i 25-30 minutter.

Temperaturveiledning

Flytt flammen for ønsket temperatur.

Færre briketter pr. grilling

Det er ingen grunn til å tenne en hel grillstarter med briketter, hvis du skal grille ved lavere temperaturer. Den ønskede grilltemperaturen avgjør hvor mange Weber-briketter du skal tenne opp. Jo høyere grilltemperatur, jo flere briketter.

  • 1/1 grillstarter 280-290°C
  • 1/2 grillstarter 240-250°C
  • 1/3 grillstarter 180-190°C

Færre briketter pr. grilling

Det er ingen grunn til å tenne en hel grillstarter med briketter, hvis du skal grille ved lavere temperaturer. Den ønskede grilltemperaturen avgjør hvor mange Weber-briketter du skal tenne opp. Jo høyere grilltemperatur, jo flere briketter.

  • 1/1 grillstarter 280-290°C
  • 1/2 grillstarter 240-250°C
  • 1/3 grillstarter 180-190°C

Færre briketter pr. grilling

Det er ingen grunn til å tenne en hel grillstarter med briketter, hvis du skal grille ved lavere temperaturer. Den ønskede grilltemperaturen avgjør hvor mange Weber-briketter du skal tenne opp. Jo høyere grilltemperatur, jo flere briketter.

  • 1/1 grillstarter 280-290°C
  • 1/2 grillstarter 240-250°C
  • 1/3 grillstarter 180-190°C

Opptenning & grillmetoder

Spill av videoene og se
hvordan du tenner opp i grillstarteren,
og klargjør grillen til den ønskede grillmetoden.

Direkte
grillmetode

Indirekte
grillmetode

Opptenning

50/50
grillmetode

Sirkulær
grillmetode

Last ned
Weber®-appen
gratis

 

Den nye Weber®-appen inneholder alt det du drømmer om innenfor grilling – oppskrifter, grillmetoder, informasjon de om nye brikettene, tips og triks m.m.

Appen utvikles løpende, så husk å oppdatere – hent den gratis i App Store.