FAQ: Kvalitet & garanti

Les om reklamasjoner , OVERFLATERUST, GARANTIPROGRAM M.M.

Det er rust på Webergrillen min – hva gjør jeg?
Webers garanti mot rust er en garanti mot gjennomtæring – det betyr at garantien ikke dekker overflaterust. Overflaterust vil som regel forekomme ved sveisingene, og kan enkelt fjernes med Webers renseprodukter eller syrefri olje (for eksempel WD40). Hvis du imidlertid opplever gjennomtæring på grunn av rust – og du eller har behandlet Weber-produktet i henhold til forskriftene i veiledningen som fulgte med grillen – er Weber-produktet naturligvis omfattet av Webers garantiprogram, og feilen blir derfor utbedret.
Hva er spesielt med Webers garantiprogram?
Alle Weber-produkter er dekket av et omfattende garantiprogram med opptil 10 års garanti på spesielle deler av det enkelte produktet.
 
For å være berettiget til Webers garantiprogram skal du først og fremst ha dokumentasjonen for kjøpsdatoen, i form av en kvittering. Og deretter må produktet ha blitt brukt etter forskriftene i veiledningen som fulgte med grillen.
 
Garantiprogrammet dekker ikke skader som er forårsaket av misbruk, feilaktig bruk, feil installasjon, endringer, manglende vedlikehold, manglende rengjøring og så videre. Garantien dekker heller ikke skader som skyldes uvanlige værforhold (for eksempel hagl, storm, jordskjelv og lignende) eller kontakt med kjemikalier såvel direkte som luftbåren (for eksempel plassering av produktet i svært klor- eller saltholdige miljøer). Det henvises for øvrig til de garantibestemmelsene som medfølger ditt Weber-produkt.
 
Hvis du innfrir det ovenstående har du rett til reklamasjon – det betyr at den eller de delene av produktet som er defekte, repareres eller skiftes ut på Webers regning. Kontakt din lokale Weber-forhandler og de vil håndtere reklamasjonen for deg.
Hvorfor dekker garantien ikke en grill som jeg har tatt med meg fra utlandet?
Det har i den siste tiden blitt ganske populært å kjøpe en stor Weber gassgrill hos fellesimportører, som frakter grillen fra USA. Selv med produktpris, toll og frakt kan en fellesimportert grill selges til svært konkurransedyktige priser her hjemme – og det har mediene også flere ganger poengtert. Men det er en usynlig fallgruve med den fellesimporterte Webergrillen, som kun de færreste kjenner til.
 
Kvaliteten er den samme for Webergrillen til både det amerikanske og nordiske markedet, for de blir laget på de samme fabrikkene. Men konstruksjonen av de to grilltypene er forskjellige – og det kan få alvorlige konsekvenser. Grillende til det nordiske markedet er konstruert slik at de oppfyller de kravene som det stilles til gassforbrukende apparater i Norden, mens en grill til det amerikanske markedet ikke ville kunne leve opp til samme krav. Alle de vitale delene i grillens brennersystem, som ventiler, dyser og brennerne, er utformet forskjellig i Norge og USA – tilpasset så vel gasstrykk som gassblanding på det enkelte markedet. Det kan i den forbindelse være forbundet en stor sikkerhetsrisiko og enda større eksplosjonsfare med å bruke en fellesimportert amerikansk Webergrill sammen med norske gassflasker, for det er den ganske enkelt ikke konstruert for.
 
I tillegg er en amerikansk Webergrill i utgangspunktet ikke CE-merket da denne merkingen skjer i forhold til et EU-direktiv, og er dermed ikke relevant for en grill som er produsert til det amerikanske markedet. De gasstekniske reservedelene til den amerikanske Webergrillen finnes av samme årsak ikke på det europeiske markedet. Uten CE-merkingen er det ingen garanti for at grillen lever opp til de europeiske sikkerhetskravene – og dermed er den også ulovlig å selge i Norge. Det er årsaken til at Weber verken yter garanti eller service på fellesimporterte Webergriller – uansett om de kommer fra USA eller andre land. Kjøp alltid Webergrillen hos en nordisk forhandler – så er du på den sikre siden.
Hvorfor skal jeg velge et Weber-produkt fremfor andre grillmerker?

Der er en grunn til at mange ganske enkelt sier "Weber" når de mener kulegrill. Dette skyldes at Weber var banebrytende da den originale kulegrillen ble presentert i 1952 – og har vært det helt siden den gang.
 
Webers målsetting er å gi kundene de beste grillopplevelsene. Weber har alltid lagt vekt på å være i forkant av utviklingen, slik at kundenes behov til enhver tid kan tilfredsstilles. Derfor bruker bedriften enorme ressurser på produktutvikling.
 

 

Siden 1952 har mye skjedd og mange griller har sett dagens lys, deriblant trillebår-grillen, tønne-grillen, sofabord-grillen, serveringsvogn-grillen og brønn-grillen. Noen ideer har komme for å bli, mens andre raskt har blitt vraket. Én ting har imidlertid forblitt uendret alle disse årene – kvalitet, funksjonalitet og design har alltid hatt førsteprioritet. Det er derfor Weber gir opptil 10 års garanti på spesielle deler av det enkelte produktet.
Jeg har en reklamasjon på et Weber-produkt – hva skal jeg gjøre?
Hvis du ønsker å reklamere på et Weber-produkt må du – så snart du oppdager feilen – ta med produktet samt kvitteringen til den forhandleren hvor du kjøpte produktet. Hvis det dreier seg om en grill, må du også ta med grillens serienummer. Den finner du både i veiledningen og på et klistremerke på grillen. Forhandleren vil deretter vurdere om det er snakk om en produktfeil – og eventuelt ta kontakt med Weber. Feil og skader som følge av uvanlige værforhold, feil bruk av produktet eller vanlig slitasje dekkes ikke av garantien. Ved produktfeil er du naturligvis omfattet av vårt garantiprogram, og feilen blir utbedret. Du skal ikke kontakte oss på egen hånd, men alltid la forhandleren håndtere reklamasjonen.
 
Weber Kundeservice kan i visse situasjoner be om dokumentasjon i form av bilder av skaden eller returnering av varen. Husk alltid at jo bedre fotodokumentasjon du sender til Weber Kundeservice, desto bedre forutsetning har vi for å vurdere reklamasjonen.
Kan Webergrillen virkelig tåle å stå ute hele året?

Webergrillene er laget av gode og robuste materialer av ypperste kvalitet og trenger ikke å stues bort sammen med hagemøblene når sommeren er over. Du kan bare la grillen bli stående ute på terrassen året rundt, fordi den er bygget for å motstå vanlige værforhold. Derfor tør vi å gi opptil 10 års garanti på deler av modellprogrammet. For å se nøyaktig hva Webers garanti omfatter kan du se i veiledningen for produktet det gjelder. Og med et trekk over grillen beskytter du den også mot skitt, fukt og lignende. Det er imidlertid en god idé å rengjøre grillen jevnlig med vann og såpe samt Webers skreddersydde renseprodukter, da matrester og skitt enkelt kan sette seg fast og skape uønsket overflaterust. Vær imidlertid oppmerksom på at overflaterust kan fjernes, og er derfor ikke omfattet av Webers garantiprogram.