FAQ: Produkter

Les om grillmetoder, GRILLRISTER, TILBEHØRSSERIER M.M.

Hva er forskjellen på tilbehørskategoriene Weber, Weber Original og Weber Style?
Selv om Weber er et grillmerke så er Weber mye mer enn en grill – Weber er den ultimative grillopplevelsen. I den forbindelse er tilbehøret en minst like viktig del av opplevelsen som selve grillen – og en del som konstant utvikles og oppdateres. Tilbehøret er inndelt i de tre kategoriene Weber, Weber Original og Weber Style.
 
Weber karakteriserer det helt grunnleggende tilbehøret og de grunnleggende reservedelene, som er essensielle for å kunne grille – for eksempel steketermometer, grillstarter, trekk og Flavorizer Bars.
 
Weber Original strekker seg over det funksjonelle tilbehøret, som hjelper deg til å få det meste ut av grillen – for eksempel rotisseri, grillbørste, grillsett, spareribsholder og stekeplate.
 
Weber Style er det eksklusive tilbehøret, som med fokus på den stilfulle designen og ultimativ funksjonaliteten gjør grilling til en totalopplevelse – for eksempel salatbestikk, pepperkverner, grillsett, kyllingholder og røykboks.
Hva er kjennetegnene for en Weber kulgrill?

Hva er kjennetegnene til en Weber kullgrill?
Kullgrillen er perfekt for deg som elsker mat over åpen flamme, og gjerne ønsker å bruke litt mer tid og energi på å oppnå den autentiske opplevelsen. Kullgrillen er vår tids moderne ildsted og du har mange muligheter til å eksperimentere med direkte og indirekte grilling, røking, baking, "low & slow cooking" og mye mer. Mange har forsøkt å kopiere opplevelsen, men det er bare én original: Webers kulegrill. Den kjennetegnes ved:
 
 • Porselensemaljert lokk og bunn som holder på varmen og ikke ruster
 • Glassforsterkede nylonhåndtak som tåler alt slags vær
 • Aluminiumsventil i toppen sørger for riktig lufttilførsel
 • Belagte kull- og grillrister i stål som motstår rust og er enkle å vedlikeholde
 • Brikettskillere/brikettkurver, som enkelt holder kull eller briketter på plass Det kommer an på grillmodellene om det finnes brikettskillere eller -kurver i grillen
 • Eksklusivt One-Touch rengjøringssystem som gjør det enkelt å kvitte seg med asken
 
 

 

Hva er kjennetegnene til en Weber gassgrill?

Gassgrillen er perfekt for deg som ønsker å grille ofte – også når du har dårlig tid. Du klikker én gang på knappen og kort tid etterpå er du klar til å grille. Gassgrillen er et utendørskjøkken som har alt du har bruk for – og med en rekke muligheter for ekstra tilbehør. Dette er en gassgrill for alle behov, helt fra den rutede begynnermodellen til den profesjonelle luksusmodellen, som gjør selv den mest ekstravagante grillentusiasten grønn av misunnelse. Gassgrillen kjennetegnes ved:
 
 • Solid vognramme som gir et stabilt underlag for grillen
 • Dryppform i bunnen for enkel og effektiv rengjøring
 • Innebygde Flavorizer® Bars som gir perfekt grillsmak, fordeler varmen og beskytter brennerne mot fett
 • Trinnløs regulering av brennerne, slik at du har full kontroll over temperaturen
 • Noen modeller har såkalte "heat reflectors" – ekstra innsatser under brennerne, som bidrar til å optimere varmefordelingen.
 • Lekker, tidløs design som kler enhver terrasse
 
Hva er kjennetegnene til en Weber® Q®?
Q®-grillen er perfekt for deg som er ute og farter mye. Den sporty gassgrillen gir deg mulighet til å være mobil uten å kompromittere grillopplevelsen. Med de små Q® 1000-modellene kan du grille hvor som helst, når som helst. Q® 2000-serien passer perfekt i båten, i campingvognen og på verandaen. Og den store Q® 3000-serien passer perfekt på hver terrasse. Husk at du også kan få den prisbelønte Weber® Q® som elektrisk grill. Q®-grillen kjennetegnes ved:
 
 • Klar på kort tid, noe som gjør grillen perfekt for hverdagsbruk
 • Lokk og bunn i støpt aluminium, som gjør grillen varmebestandig og enkel å transportere
 • Todelt støpejernsrist som fordeler varmen optimalt – og for øvrig er porselensemaljert for å øke holdbarheten og brukervennligheten
 • Rist med innebygde Flavorizer® Bars som gir perfekt grillsmak, fordeler varmen og beskytter brennerne mot fett
 • Noen modeller har praktiske sidebord som gir god plass til mat og verktøy
 • Noen modeller er montert på en vogn, mens andre modeller kan ettermonteres på et solid stativ. Dette stativet gir en god arbeidshøyde og et stabilt underlag for grillen
 

 

Hvilke forskjellige grillmodeller har Weber – og hvilken passer best for meg?

Det er fire grunnleggende Webergrilltyper, hver med sine meritter: Kullgrill, gassgrill, Weber® Q® og elektrisk grill. Snakk med din lokale Weber-forhandler som vil veilede deg gjennom valget av grillmodell, ut fra dine egne behov og ønsker.
 
Kullgrillen er perfekt for deg som elsker mat over åpen flamme, og gjerne ønsker å bruke litt mer tid og energi på å oppnå den autentiske opplevelsen. Kullgrillen er vår tids moderne ildsted og du har mange muligheter til å eksperimentere med direkte og indirekte grilling, røking, baking, "low & slow cooking" og mye mer. Mange har forsøkt å kopiere opplevelsen, men det er bare én original: Webers kulegrill.
 
Gassgrillen er perfekt for deg som ønsker å grille ofte – også når du har dårlig tid. Du klikker én gang på knappen og kort tid etterpå er du klar til å grille. Gassgrillen er et utendørskjøkken som har alt du har bruk for – og med en rekke muligheter for ekstra tilbehør. Dette er en gassgrill for alle behov, helt fra den rutede begynnermodellen til den profesjonelle luksusmodellen, som gjør selv den mest ekstravagante grillentusiasten grønn av misunnelse.
 
Weber® Q® er perfekt for deg som er ute og farter mye. Den sporty gassgrillen gir deg mulighet til å være mobil uten å kompromittere grillopplevelsen. Med de små Q® 1000-modellene kan du grille hvor som helst, når som helst. Q® 2000-serien passer perfekt i båten, i campingvognen og på verandaen. Og den store Q® 3000-serien passer perfekt på hver terrasse. Husk at du også kan få den prisbelønte Weber Q som elektrisk grill.

Den elektriske grillen passer for deg som ønsker å grille der det er forbudt med åpne flammer, for det utelukker både kull- og gassgrillen – for eksempel i tett bebygde områder. Her får du bruk for den elektriske grillen. Det eneste du trenger er en stikkontakt – så er du i gang. Webers elektriske grill tilhører Weber® Q®-serien og har derfor de samme merittene som Q®-seriens gassgrill når det gjelder design, hurtighet og mobilitet. Og så bruker den kun cirka 2,2 kW pr. time.
Hvilken rist skal jeg velge – støpejern, porselensemaljert eller rustfri?
De forskjellige grillristene har hver sine meritter, så det handler i bunn og grunn om personlig smak. Støpejernsristene holder bedre på varmen, porselensemaljerte rister er enklere å rengjøre mens rustfrie rister generelt har lenger holdbarhet. Alle ristene har imidlertid til felles at de lager perfekte grillmønstre på maten – og så krever de minimalt vedlikehold.
 
Det er viktig å huske at en grillrist er en bruksgjenstand, som sannsynligvis ikke holder gjennom hele grillens levetid. Gjør risten alltid ren med en grillbørste etter bruk. Smør alltid grillristen både før og etter grillingen, slik at maten slipper lettere. Bruk aldri olivenolje men en nøytral matolje. Du kan påføre oljen ved bruk av et stykke tørkepapir og en grillklype. Det enkleste er å bruke Weber BBQ-oljespray før du legger på maten. På denne måten unngår du å skitne til fingrene. Når du er ferdig å grille og har børstet ren grillristen, er det alltid en god idé å bruke Webers spesielle beskyttende olje. I motsetning til matolje går den nemlig inn og beskytter risten. Dette er spesielt en god idé hvis grillen ikke skal brukes på en stund, og det letter også rengjøringen i etterkant. Oljen er dessuten 100 % naturlig, slik at du ikke trenger å vaske risten neste gang du skal grille. Hvis du følger disse rådene, kan grillristen holde i mange år.