Serviceinformasjoner

ALT DU TRENGER Å VITE SOM WEBER-EIER

Import av amerikansk Weber gassgrill

 

Norske fellesimportører øyner i dag muligheten for å kjøpe en Weber gassgrill i USA til spottpris – og selge den billig i Norge. Men den importerte grillen kan bli et dyrt bekjentskap for forbrukeren som kjøper grillen gjennom en uautorisert distribusjonskanal – og det er de færreste klare over.
 
Det har i den siste tiden blitt ganske populært å kjøpe en stor Weber gassgrill hos en fellesimportør som henter grillen fra USA. Selv med produktpris, toll og frakt kan en fellesimportert grill selges til svært konkurransedyktige priser her hjemme – og det har mediene også flere ganger poengtert. Men det er en usynlig fallgruve med den fellesimporterte Webergrillen, som kun de færreste kjenner til. 
 
- Kvaliteten er den samme for Webergrillen til både det amerikanske og norske markedet, for de blir laget på de samme fabrikkene i Chicago. Men konstruksjonen av de to grilltypene er forskjellige – og det kan få alvorlige konsekvenser, forklarer Finn Hansen, produktansvarlig hos Weber-Stephen Nordic.
 
En tikkende bombe
Weber-Stephen Nordics bekymring begrunnes først og fremst med at grillene til det nordiske markedet er konstruert til et gasstrykk på 30 mbar, mens grillene til det amerikanske markedet er konstruert til et gasstrykk på 27 mbar.
 
I tillegg har gassblandingen i gassflaskene i henholdsvis USA og Norge ulike sammensetninger. Og det betyr at de vitale delene i grillens brennersystem, som manifold, dyser og brennerne, er utformet forskjellig i Norge og USA – tilpasset så vel gasstrykk som gassblanding på det enkelte markedet.
 
- Det kan være forbundet en stor sikkerhetsrisiko og enda større eksplosjonsfare med å bruke en fellesimportert amerikansk Webergrill sammen med norske gassflasker, for det er den ganske enkelt ikke konstruert for, sier Finn Hansen.
 
Kjøp kun CE-merkede Webergriller
En amerikansk Webergrill er i utgangspunktet ikke CE-merket da denne merkingen skjer i forhold til et EU-direktiv, og er dermed ikke relevant for en grill som er produsert til det amerikanske markedet. De gasstekniske reservedelene til den amerikanske Webergrillen finnes av samme årsak ikke på det europeiske markedet. Uten CE-merkingen er det ingen garanti for at grillen lever opp til de europeiske sikkerhetskravene – og dermed er den også ulovlig å selge i Norge.
 
Det er derfor en naturlig følge at verken Weber-Stephen Nordic eller de nordiske Weber-forhandlerne yter garanti eller service på fellesimporterte Webergriller – uansett om de kommer fra USA eller andre land.
 
-       Hos Weber-Stephen Nordic advarer vi forbrukerne på det sterkeste mot å kjøpe fellesimporterte griller. Kjøp alltid Webergrillen hos en nordisk forhandler – så er du på den sikre siden, avslutter Finn Hansen.

 

Kontroller gasslangen

 

Grillsesongen er for alvor i gang – og gassgrillen står klar i hagen. Men før du starter grillen bør du kontrollere slangen for lekkasjer og skader, slik at du er sikker på at du får en lang og god grillsesong. Dette er en enkel sak. Det er viktig at du gjør det til en vane å kontrollere gasslangen og manifolden – altså den gassfordeleren du finner i
den ene enden av slangen. Begge skal nemlig være tette før du begynner å grille.
 
Slik gjør du det ...
   Kontroller hele gasslangen for rifter. Hvis du finner den minste overfladiske rift, må du skifte ut slangen.  
   Hvis du er i tvil om slangen lekker, kan du teste dette med såpevann. Lag en såpevannsblanding og smør den på slangen, litt om gangen. Hvis det dannes bobler, er det en lekkasje, og du må skifte ut slangen.  
   Åpne gasstilførselen før du kontrollerer manifolden (gassfordeleren) for lekkasjer. Plasser grillen på et godt ventilert sted, åpne lokket – og du er klar. Lukt deg frem for å finne ut om det er lekkasjer på manifolden. Eller du kan smøre såpevann rundt tilkoblingen mellom slangen og ventilene – hvis det dannes bobler, må du skifte ut manifolden.

Mer informasjon
Du finner mer informasjon om hvordan du kontrollerer grillen kontinuerlig i den medfølgende brukerveiledningen.

 

Ny veiledning til Weber Smokey Joe®

 

Når ting går fort, og det er mye å holde styr på, går det av og til galt – også for oss. Derfor er det dessverre enkelte Smokey Joe-emballasjer i forretningene som inneholder feil veiledninger. I denne veiledningen står det blant annet at det medfølger en askeoppsamler til den lille grillen – men det er IKKE tilfelle.
 
Vi arbeider for øyeblikket med å utbedre feilen. I mellomtiden skal selvfølgelig alle dere som har kjøpt en Smokey Joe med feil veiledning, få tak i den riktige veiledningen.
 
Klikk her for å laste ned riktig veiledning til Smokey Joe – eller skriv en e-post til info@weberstephen.dk og få veiledningen tilsendt.

 

Sikkerhet rundt oss

 

Det finnes ikke noe bedre enn sol, sommer og grillmat. Gassgrillen står overalt på altaner og i hagene, klar til å tilberede dagens festmåltid. For at du skal få den absolutt beste grillopplevelsen, gir vi deg tre gode råd til riktig håndtering av gassflasker og gassflaskeslanger i sommervarmen.
 
 
Skru av gassflasken etter bruk
Vi anbefaler at du skrur av gassflaskeslangen etter bruk. Hvis du bruker gassflasker, tar du bare regulatoren av. Den er laget slik at det ikke slipper gass ut, selv om den er skrudd av. Det gjelder både de små og store gassflaskene.
 
Oppbevar gassflasken på et kjølig og mørkt sted
En gassflaske/gassflaskeslange tåler ikke å stå ute i varme og direkte sollys - de må alltid være i skyggen. Når du har skrudd igjen gassflasken etter bruk, kan du oppbevare den i uthuset eller et annet kjølig og mørkt sted. 
 
Gassflaskeslangen er bøyd/skadet
Hvis gassflaskeslangen er skadet eller bøyd, anbefaler vi at du ikke bruker den. Du må ikke bruke den til grillen. Du bør heller avhende slangen på riktig vis i henhold til lokale anvisninger.
 
 

 

Skift ut grillbørsten årlig

 

Det er viktig å bruke en grillbørste når du er ferdig med å grille – både av hygieniske årsaker og fordi den bidrar til å vedlikeholde grillen. Men dessverre så er det ikke til å unngå at daglig rengjøring av grillen sliter på børsten, så derfor anbefaler vi at du at skifter ut grillbørsten eller børstehodet minst én gang i året.
 
Se etter løse hår
Vi anbefaler også at du jevnlig ser etter løse hår på grillbørsten, da de kan legge seg på risten og derfor risikere at de kommer i maten. Hvis børsten er ødelagt, eller røyter hår, må du alltid skifte den ut. Før du griller er det også alltid en god idé å påføre olje over grillristen med en klut. På denne måten kan du evt. fange opp børstehår og annet, som kan ha landet på grillristen.
 
Finn din neste grillbørste
Her hos oss i Weber kan du se hvilke grillbørster vi har i vårt sortiment.

 

Slik monterer du adapterslange og regulator

 

Det er enkelt å koble Q® 100 eller Q® 120 til en større gassflaske. Her får du en nøyaktig veiledning i hvordan du gjør det, trygt og korrekt.
 
Weber Q® 100 og Weber Q® 120 gir deg enestående fleksibilitet. Du kan grille uansett hvor du befinner deg – også hjemme. En god idé er å koble til en større gassflaske hvis du bruker grillen til dagligdags. Det er mer økonomisk og det er i hele tatt enklere når du griller over lengre tid. Hvis du skal koble til en større gassflaske, trenger du bare å ha en såkalt adapterslange med regulator v den kan du kjøpe hos din Weber-forhandler. Men hvordan gjør du det?
 
Det er veldig enkelt
Når du skifter adapterslange, er det viktig at du følger anvisningene nøye. På denne måten unngår du lekkasjer som kan resultere i brann, og i verste fall eksplosjon. Følg derfor veiledningen:
 
1) Fjern den eksisterende slangen og regulatoren med en skrunøkkel.
Tilkoblingen har venstregjenger. Det vil si at du skal dreie mot høyre for å løsne slangen fra ventil- og manifoldtilkoblingen. Husk å holde fast i hele manifoldtilkoblingen – ikke bare i kontrollknappen! – med den ene hånden, når slangen tas av.
 
2) Sett den nye adapterslangen og regulatoren på ventil- og manifoldtilkoblingen.
 
3) Bruk en skrunøkkel til å stramme tilkoblingen. 
Tilkoblingen har venstregjenger. Det vil si at du skal dreie mot venstre for å stramme slangen til ventil- og manifoldtilkoblingen. Husk å stramme tilkoblingen godt – du må ikke stramme for hardt, da kan du ødelegge gjengene! Hold fast i hele manifoldtilkoblingen – ikke bare i kontrollknappen! – med den ene hånden, når tilkoblingen strammes.
 
4) VIKTIG! Du må se etter lekkasjer, før du tenner grillen på nytt.
Dette gjør du ved å fukte tilslutningen med en såpeoppløsning. Se opp for bobler. Hvis det dannes bobler, eller hvis en boble vokser, er det lekkasje. Hvis en lekkasje oppstår må du umiddelbart stenge av gassen og du må IKKE bruke grillen. Kontroller at forbindelsen mellom slangen og ventil- og manifoldtilslutningen er stram. Hvis lekkasjen fortsetter, kontakter du kundeservice på telefon 21 99 97 99.
 
Husk imidlertid å kontrollere gasslangen for mørhet og rifter med jevne mellomrom. Været påvirker gasslangen, og den skal derfor kontrolleres for eventuelle lekkasjer med jevne mellomrom – akkurat som du ser etter lekkasjer, når du monterer adapterslangen.