EN NY
VERDEN AV
grilling

0

FUNKSJONER


Summit™ charcoal grill er full av flotte funksjoner som vil gjøre grillingen til en enkel og morsom opplevelse, og samtidig gi deg et perfekt gastronomisk resultat! Klikk på de røde prikkene og bli kjent med de funksjonene du bør vite om.

1

LUFTISOLERTE DOBLE VEGGER
I LOKK OG BUNN


Da luft fungerer som en god isolator, gir luften inni de doble veggene en jevn grilltemperatur gjennom hele matlagingen. Denne funksjonen betyr også at du trenger mindre kull når du griller.

2

RAPIDFIRE®
VENTIL I LOKKET


Når ventilen i lokket er helt åpen, gir dette en intern grillstartereffekt som gjør det enkelt å starte grillen raskt. Det at ventilen er hengslet gjør at luftstrømmen økes. Dermed kan temperaturen økes raskt og gi en god temperaturkontroll.

3

TERMOMETER
I LOKKET


Et oppgradert integrert termometer i lokket gir deg en rask og enkel oversikt over ulike grillsoner, for eksempel røkesonen.

4

HENGSLET LOKK
SOM ER ENKELT Å ÅPNE


Kombinasjonen mellom hengsler og fjærbelastning gjør det til en lek å åpne og lukke det holdbare og elegante lokket på grillen med bare én hånd.

5

ALUMINIUMSBELAGT
LOKK


På innsiden av lokket finner du et aluminiumbelegg. Dette gjør lokket lettere å løfte, samt at det er en god varmeleder og reflektor. Aluminiumet optimaliserer også varmeforholdene inne i grillen. Pakningen i lokket er laget av flettet rustfritt stål for god holdbarhet. Pakningen bidrar også til å forbedre isoleringen.

6

SNAP-JET™
GASSTENNING


Med denne fantastiske funksjonen får du raskt tenning. Du trykker og vrir bryteren, og gassen tenner brikettene/kullet innen 15 minutter.

7

GOURMET BBQ SYSTEM™
I RUSTFRITT STÅL HENGSLET GRILLRIST


Ved å fjern sirkelen i midten av den 61 cm store risten kan du plassere én av de mange forskjellige GBS™-innsatsene på risten. Med tilbehøralternativer som eksempelvis wok, stekepanne, gryte, Sear Grate m.m. er det ingen grenser for hva du kan lage på grillen.

8

HENGSLET
DIFFUSER PLATE


Ved å lede vekk varmen fra maten bidrar den luftisolerte rustfrie stålplaten til en jevn lav temperatur, som er perfekt for langsteking, røking og baking.

9

ONE-TOUCH™
RENGJØRINGSSYSTEM


De tre bladene gjør det enkelt å feie asken ned i askeoppsamleren med bare en berøring, og kan enkelt fjernes i etterkant. Ikonene gjør det også lett å se hvordan ventilen er stilt.

A: Stengt ventil (gir ingen luftgjennomstrømning – brukes når du ønsker å slukke grillen).
B: Røking / ventilåpning for low and slow (se nedenfor).
C: Åpen ventilinnstilling (gjør at luft kan strømme gjennom grillen – anbefalt innstilling ved generell matlaging).

10

FUNKSJON FOR RØKING
LOW AND SLOW


Den nye røkeinnstillingen på One-Touch™-rengjøringssystemet gjør det lett å få riktig luftgjennomstrømning under røking av mat. Plasser håndtaket ved ikonet for røking – og ventilen vil nå gi en nøyaktig minimal luftgjennomstrømning som er nødvendig for å holde grillen i røkesonen. Sammen med Diffuser Plate gjør denne funksjonen grillen om til et røkeri med optimal luftgjennomstrømning. Perfekt for mat som trenger mer enn 3 til 4 timers grilltid ved lave temperaturer.

11

KULLRIST
SOM KAN BRUKES I TO POSISJONER


Kullristen som kan brukes i to posisjoner, gir fleksibilitet enten du røker eller bruker low and slow-metoden, griller ved indirekte varme eller bruner over høy varme. For direkte og indirekte varme bør du plassere kullristen i den øvre posisjonen. For røking bør du plassere kullristen i den nedre posisjonen.

12

UNIK KULEFORM


Formen på grillen gir deg ekte varmluftsegenskaper – hvor varmen overføres til maten gjennom luften. Det dype grilldesignet gir optimal plass for to kullrister for all slags grilling.

13

RIST I BUNNEN


Grillen har en slitesterk rist i bunnen som gir ekstra oppbevaringsplass for grillredskaper – for eksempel Diffuser Plate, stekepannen eller Sear Grate fra Gourmet BBQ System™ – og andre gjenstander som grillere ønsker i nærheten.

14

SPARERIBS-HOLDER


Den store spareribs-holderen i rustfritt stål er en praktisk måte å grille flere lag med spareribs av svin og storfe på Summit™ spareribs-holderen. Ved å plassere spareribsene vertikalt på holderen, øker du grillkapasiteten på grillen din. Har plass til opptil fire store spareribs av svin eller storfe. Selges separat.

15

GRILLSTATIV


Dette grillstativet i rustfritt stål gir en enda større grilloverflate (56 x 30,5 cm) på Summit™ charcoal grill, ved å bruke den vertikale plassen inni grillen. Beina kan foldes for enkel oppbevaring. Dette gjør at det tar mindre plass når stativet ikke er i bruk. Beina låses på plass for stabilitet. Under stativet er det 14 cm ekstra plass. Selges separat.

16

KULLRAKE


Med kullraken i rustfritt stål kan du trygt håndtere varmt kull og/eller røkeflis i grillen. Spesielt designet med en app. 53 cm langt håndtak for enkel bruk med Summit™ charcoal grill. Bladet er vinklet 115 grader for å få jobben gjort mest effektivt. Selges separat.

17

GRILLTREKK


Spesielt designet, skreddersydd luksustrekk som er konstruert for å beskytte Summit™ charcoal-grillen fra vær og vind. Trekket er UV-bestandig, pustende og vanntett for å holde grillen tørr. Selges separat.

Finn en Weber® Summit™
charcoal grill-forhandler


Plantasjen Forus Stokkamyrveien 26 Sandnes Finn en forhandler

Plantasjen Bærum Johs. Haugeruds vei 20 Bærum Finn en forhandler

Alle grillmetoder
i én grill


Summit™ charcoal-grillen er ikke en typisk grill. De førsteklasses funksjonene og det nyskapende designet gjør at du kan grille eller røke med komfort og brukervennlighet. Fra Snap-Jet ™-gasstenningssystemet til de hengslede grillristene: grilling har aldri vært enklere og mer moro. Summit™ charcoal-grillen er ideell for alle grillmetoder, blant annet: direkte grilling, indirekte grilling, og røking så vel som baking.

DIREKTE
VARME


Grilling med direkte varme betyr at kullet er plassert direkte under maten. Summit™ charcoal-grillen er perfekt for grilling med direkte varme da du kan plassere kullristen i to posisjoner, øvre og nedre posisjon, og dermed oppnå ekstremt sterk varme for maten på grillristen når det er behov for det. Nærheten mellom brikettene og maten på grillristen gjør at maten blir perfekt stekt og karamellisert.

Under normale omstendigheter så kan du øke varmen under grilling ved å øke åpningen på ventilen i lokket. Da øker du lufttilstrømningen til grillen. Hvis du derimot ønsker å redusere varmen i grillen, så har du igjen ventilen i lokket inntil ønsket varme er oppnådd.

INDIREKTE
VARME


Grilling med indirekte varme betyr at kullet ikke er plassert direkte under maten, eller er skjermet fra maten. Summit™ charcoal-grillen er ideell for indirekte grilling. Char-Baskets™ gjør det enkelt og konsekvent å håndtere brikettene for indirekte varme, og den unike kuleformen gjør at det er optimal plass for at luft kan sirkulere jevnt rundt maten på grillristen. Lokket reflekterer varmen, noe som optimaliserer grillprosessen, og du kan plassere kullristen i to posisjoner: øvre og nedre posisjon.

Under normale omstendigheter så kan du øke varmen under grilling ved å øke åpningen på ventilen i lokket. Da øker du lufttilstrømningen til grillen. Hvis du derimot ønsker å redusere varmen i grillen, så har du igjen ventilen i lokket inntil ønsket varme er oppnådd.

RØKING


Røking er å steke mat ved lav temperatur over en lengre periode. Denne teknikken er også kalt "low and slow"-metoden. Den nye ventilinnstillingen for røking / low and slow som tillater minimal luftstrøm i løpet av grillingen, i kombinasjon med Diffuser Plate som avleder varmen vekk fra maten, gjør at Summit™ charcoal-grillen kan holde lave, jevne temperaturer over lengre perioder – uten å bruke en vannform.

Under normale omstendigheter så kan du øke varmen under grilling ved å øke åpningen på ventilen i lokket. Da øker du lufttilstrømningen til grillen. Hvis du derimot ønsker å redusere varmen i grillen, så har du igjen ventilen i lokket inntil ønsket varme er oppnådd.

BAKING


Din Summit™ charcoal grill er det perfekte verktøy for å bake smakfulle brød, kaker, pizzaer og paier. Grillens størrelse gir nok plass til at luften sirkulerer jevnt rundt baksten, mens Diffuser Plate gjør det mulig å spre varme jevnt over maten.

Under normale omstendigheter så kan du øke varmen under grilling ved å øke åpningen på ventilen i lokket. Da øker du lufttilstrømningen til grillen. Hvis du derimot ønsker å redusere varmen i grillen, så har du igjen ventilen i lokket inntil ønsket varme er oppnådd.

Alle grillmetoder
DIREKTE VARME
INDIREKTE VARME
RØKING
BAKING

Annapoteter

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    8 bakepoteter
    2 løk
    100 g smør
    Salt
    Pepper

  • Utstyr: Ildfast form eller GBS™ Kyllingholder

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: 40 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 200 °C

På kjøkkenet

1. Vask og skrell potetene. Del dem i tynne skiver. Skrell løken og finhakk den. Smelt smøret. Vend potetskivene i det smeltede smøret sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

2. Fest koppen til kyllingholderen og legg bakepapir langs sidene og i bunnen. Legg potetskivene i kyllingholderen. Krydre nøye med ekstra salt og pepper mellom lagene.

Ved grillen

1. Klargjør grillen for indirekte varme. Se side XX. For å oppnå 200 °C trenger du Weber®-briketter tilsvarende en og en halv målekopp.

2. Plasser GBS™ kyllingholderen midt på grillristen og ha igjen lokket på grillen. Kok potetene i 40-45 minutter til de er møre.

Storfekjøtt med chili med maisbrød, crème fraîche og peanøtter

  • personer: 6
  • Ingredienser:

    1,5 kg storfekjøtt – for eksempel storfekjøttskulder
    3 store løk
    5 hvitløksfedd
    3 ss olje
    1 ss paprika
    200 g tomatpuré
    1,2 kg hakkede skinnfrie tomater
    1,2 kg bakte bønner
    200 g gorgonzola
    250 ml vann
    Sambal oelek
    Salt
    Pepper

  • Utstyr: GBS® GRYTE

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: Ca. 90 min.
  • Grillmetode: Direkte/Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Enkelt
  • Grilltemperatur: 220 °C

På kjøkkenet

1. Fjern fett og sener fra storfekjøttet. Skjær det deretter i 2 cm tykke terninger.

2. Skrell løken og finhakk dem. Skrell hvitløken og knus den.

Ved grillen

1. Forbered grillen for direkte varme – se side XX – men sett kullristen i laveste posisjon. Bruk brikettkurvene slik at det er lett å skifte til indirekte varme. For å oppnå en temperatur på 200-220 °C trenger du Weber®-briketter tilsvarende nesten to målekopper.

2. Plasser gryten i risten, ha igjen lokket på grillen og la gryten bli varm.

3. Hell olje i gryten. Når oljen er varm, bruner du kjøttet. Tilsett løk og hvitløk, og stek i et par minutter.

4. Tilsett paprika og tomatpuré, og rør til alt er jevnt fordelt.

5. Fjern gryten fra risten og flytt brikettkurvene slik at du kan lage mat med indirekte varme.

6. Sett gryten tilbake på risten, og tilsett hakkede tomater, bakte bønner og vann. Ha igjen lokket på gryten og lukk grillen. La dette småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt, og rør ofte.

7.Tilsett ost og rør inn 15 minutter mot slutten av matlagingen.

8. Smak til med sambal oelek, salt og pepper.

9. Server med maisbrød, crème fraîche og salte peanøtter.

Tips

Du kan helle i mer vann hvis chilien blir for tykk.

Kjøttdeig kan brukes i stedet for storfekjøttskulder.

Maisbrød

  • personer: 8
  • Ingredienser:

    250 g siktet hvetemel
    1 ss bakepulver
    250 ml grovt maismel
    250 ml melk
    50 g mykt smør
    2 egg
    2 ts salt
    Olje til smøring

  • Utstyr: Muffinsformer

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: Ca. 15 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 220 °C

På kjøkkenet

1. Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør til det blir en jevn blanding.

2. Pensle formene med olje og fyll dem halvt opp med blandingen, som heves under steking.

Ved grillen

1. Klargjør grillen for baking. Se side XX. For å oppnå en temperatur på ca. 220-230 °C trenger du Weber®-briketter tilsvarende to målekopper.

2. Plasser formene som inneholder maisbrødet på midten av risten, direkte over Diffuser Plate. Bak i 15 minutter. Kontroller om brødet er klart ved å stikke inn en liten kniv – hvis den kommer ut ren, er brødet ferdig. La brødet stå i 5 minutter før servering.

Sprø svineknoke med kremet pepperrotsaus

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    2 svineknoker, 1 kg hver
    12 sjalottløk
    3 gulrøtter
    ¼ selleri
    Bladene fra 1 purreløk
    Frisk pepperrot
    5 timiankvaster
    25 g smør
    750 ml kyllingkraft
    150 ml fløte
    Salt
    Pepper
    Litt maismel for tetthet, om nødvendig

  • Utstyr: GBS® GRYTE

  • Forberedelse: 40 min.
  • Tilberedning: 2-3 timer
  • Grillmetode: Direkte/Indirekte
  • Vanskelighetsgrad: Vanskelig
  • Grilltemperatur: 220 °C

På kjøkkenet

1. Skjær svoren på svineknokene i et stor kryssende mønster.

2. Skrell sjalottløken. Skrell gulrøtter og selleri. Hakk dem og vasket purren i grove biter, 2 x 2 cm.

3. Skrell pepperroten og riv den fint.

Ved grillen

1. Forbered grillen for direkte varme – se side XX – men sett kullristen i laveste posisjon. Bruk brikettkurvene slik at det er lett å skifte til indirekte varme. For å oppnå 200-220 °C trenger du Weber®-briketter tilsvarende nesten to målekopper.

2. Sett gryten på risten, ha igjen lokket på grillen, og la den forvarme i 5-10 minutter.

3. Smelt smøret i den varme gryten. Ha i grønnsakene, de hele sjalottløkene og timiankvastene, og stek dem lett i ca. 3 minutter.

4. Fjern gryten fra risten og flytt brikettkurvene slik at du kan lage mat med indirekte varme.

5. Sett gryten tilbake i risten, og legg svineknokene på toppen av grønnsakene. Tilsett kyllingkraften og legg lokket på gryten. La det hele småkoke i ca. 2-2½ time, eller helt til knokene når en kjernetemperatur på omtrent 90 °C.

6. Ta svineknokene og grønnsakene opp fra gryten, og la væsken renne godt fra. Strø salt over svoren.

7. Hell fløten i gryten og kok opp. Krydre med salt, pepper og pepperrot. Gjør fløten tykkere til ønsket konsistens, og tilsett grønnsakene. Fjern gryten, og sett til side for å servere med svinekjøttet.

8. La grilltemperaturen nå 230-240 °C. Legg svineknokene på grillristen når den er god og varm. De er ferdig grillet etter cirka 20 minutter. Sjekk jevnlig for å sikre at de ikke brenner seg nedi.

9. Fjern knokene fra grillen. Mens kjøttet hviler, varmer du opp sausen og grønnsakene. Server glodvarme med for eksempel babypoteter.

Tips

Mer kraft kan tilføres hvis retten blir for tørr.

Munker med jordbærpuré

  • personer: 18
  • Ingredienser:

    500 g siktet hvetemel
    40 g rørsukker
    1 ts salt
    2 ts bakepulver
    4 egg
    500 ml melk
    500 ml fløte
    Ca. 200 g smør til steking

    Jordbærpuré
    250 g modne jordbær
    100 ml vann
    50 ml sukker
    Frøene fra ½ vaniljestang
    Litt sitronsaft

  • Utstyr: GBS® Munkepanne

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: 30 min.
  • Grillmetode:
  • Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
  • Grilltemperatur: 200 °C

På kjøkkenet

1. Ha hvetemel, rørsukker, salt og bakepulver i en bolle.

2. Rør deretter inn egg, melk og fløte, og pisk med en håndholdt mikser til røren er jevn og det ikke er noen klumper. Hell røren over i en mugge.

3. Vask og hull ut jordbærene. Ha i vann, sukker og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp. Hell over i en beholder og sett den i kjøleskapet. Bland den kalde sukkerblandingen og jordbærene til du får en jevn puré. Tilsett sitronsaft etter smak. Sett den i kjøleskapet.

Ved grillen

1. Forbered grillen for direkte varme – se side XX – men sett kullristen i laveste posisjon. Du trenger Weber®-briketter tilsvarende 1-1½ målekopp.

2. Plasser munkepannen i risten, og forvarm med lokket på.

3. Ha litt smør i hvert hull og fyll hullene med tre fjerdedeler røre. Stek munkene litt med lokket på. Når skorpen er gyllen, snur du munkene 90 grader med en liten gaffel eller pinne. Tilsett litt mer røre, og bak munkene et par minutter til. Til slutt snur du dem ytterligere 90 grader. I løpet av de neste 3-5 minuttene snur du dem ofte, helt til alle er gylne. Server med jordbærpuré.

Få den
eksklusive

gaveesken

Når du kjøper den nye Summit™ charcoal-grillen, kvalifiseres du til en eksklusiv gaveeske. Esken inneholder et velkomstbrev, en kokebok i begrenset utgave og et gavekort på et grillkurs om Summit™ charcoal-grillen hvor du lærer alt du trenger å vite om vår førsteklasses kullgrill. Alt du trenger å gjøre er å registrere serienummeret på din nye Summit™ charcoal grill med Weber-IDen.

REGISTRER DEG NÅ